Stor test: Her serveres Norges beste veimat

Haukeliseter fjellstue serverer den beste veimaten, ifølge stor test utført av magasinet Motor. Foto: Fredrik Fjeld

Magasinet Motor har testet 115 spisesteder langs veien i Norge. Testvinneren ble Haukeliseter fjellstue i Telemark.

For tredje år på rad har magasinet Motor, som gis ut av NAF, kåret Årets veimat. 

Hensikten med kåringen er å inspirere til å øke kvaliteten på maten som serveres til veifarende.

Følgende ti testkriterier blir vurdert fra én til ti, og det er følgelig mulig å oppnå 100 poeng til sammen:

    • Førsteinntrykk (parkering, fasade, utsikt etc.)
    • Meny
    • Smak
    • Hjemmelaget (om maten blir laget fra bunnen av)
    • Drikke
    • Pris (valuta for pengene)
    • Service
    • Barnevennlig
    • Renhold
    • Toaletter
Annonse:


Les også: Nå økes kontantstøtten til 7500 kroner

Vinner av Årets veimat 2017

Haukeliseter fjellstue i Telemark oppnår hele 93 av 100 mulige poeng, og tar med det seieren i Årets veimat 2017.

– Dette er utrolig gøy, og vi er veldig glad over å vinne. Vi var beste veimatsted i Telemark i fjor, og det å toppe det med å vinne i år er en fantastisk bekreftelse for oss alle på at vi gjør en god jobb, sier markedssjef Marcus Andersson ved Haukeliseter fjellstue til Motor. 

I tillegg til å servere veimat i nyoppussede lokaler driver også Haukeliseter et eget bakeri, hvor du blant annet kan kjøpe med deg ferdigsmurt mat, brød og boller. 

Spisestedet, som ligger ved Europavei 134, scorer høyt på alle testkriteriene bortsett fra toalettene. «Det lukter litt, og de holder ikke samme standard som resten av stedet», er begrunnelsen.

Les også: Forbrukerrådet: Kun åtte av 45 solkremer får godkjent

Styr unna Aksdal kro

Tett bak Haukeliseter fjellstue følger Munkekroen i Fagernes og Lokstallen i Brandbu, begge med 91 poeng.

I den andre enden av listen, på en desidert sisteplass, kommer Aksdal kro med 46 poeng. Den ligger langs E134 mot Haugesund.

Redaksjonen i Motor skriver at det luktet så ille inne på veikroen at de hadde lyst til å snu i døren. Om maten de bestilte står følgende:

«Damen påstår at fisken er fersk, men konsistensen tilsier noe annet. Den er trevlete og hard og så salt at det ikke er mulig å spise den. Kanskje er det lettsaltet torsk hun serverer. Baconterningene er like salte, og det er lenge siden de var sprø. Ertestuingen er kjedelig, og grønnsaksblandingen er overkokt.»

Motor tar et lite forbehold om at andre ting kan smake bedre.

Du kan lese mer om samtlige 115 testede spisesteder her.

Vinnerne av Årets veimat i 2015 og 2016 var hhv Trattoria Capri i Finnmark og Valdres Mathus i Oppland.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Kjøpe trampoline? Her er testvinnerne

Valutafelle lurer nordmenn på ferie for én milliard kroner

Åtte av ti vil ha prikkbelastning for mobilbruk bak rattet

Dette risikerer du ved å kjøre forbi andre i høyrefeltet