Så mange dollarmillionærer er det i Norge

Nordmenn med formue høyere enn én million dollar vokser raskt. Illustrasjonsfoto: Pexels.com

Antall nordmenn med formue over én million dollar, rundt 8,4 millioner kroner, vokste med over 13 prosent fra 2015 til 2016, viser en ny rapport.

I dag lanseres den 21. utgaven av World Wealth Report (WWR) av Capgemini.

Rapporten som kartlegger verdens dollarmillionærer forteller at det blir stadig flere millionærer her til lands.

Fra 2015 til 2016 økte nemlig antall dollarmillionærer i Norge med 18.000, fra 136.700 til 154.700. Det utgjør en vekst på over 13 prosent.

I gjennomsnitt var én dollar verdt 8,4 kroner i fjor, viser tall fra Norges Bank. Så for å kalle seg dollarmillionær måtte du med andre ord ha en formue på 8,4 millioner kroner, eller mer.

Annonse:


Med formue i denne sammenheng menes investerbare verdier, eksklusive verdien på primærbolig og samlerobjekter.

Rapporten viser dessuten at det blir stadig flere dollarmillionærer i verden, og at Norge er blant de landene med flest dollarmillionærer per innbygger.

Norge har 2,9 prosent dollarmillionærer per innbygger, bare slått av Sveits (4,3 prosent) og Kuwait (3,8 prosent).

Les også: Så lenge får du brukt de utgående norske sedlene

Eiendomsprisene har bidratt mye

–Norge har lenge vært høyt oppe på listen over antall dollarmillionærer, sier Johan Bergström, Head of Financial Services hos Capgemini Consulting i en melding, og legger til: 

– Det er flere grunner til dette: Mange nordmenn har hytter eller har investert i en sekundærbolig og disse har nytt godt av den voldsomme prisveksten på eiendom de siste årene. Dessuten har Oslo Børs vist en stigende utvikling de senere år.

Veksten i antall dollarmillionærer på 13,2 prosent gjør at Norge er landet med tredje høyest vekst i antall dollarmillionærer, bak Russland (19,7 prosent) og Nederland (13,7 prosent).

På verdensbasis økte antall dollarmillionærer i gjennomsnitt med 7,5 prosent. Veksten var størst i Afrika (8,1 prosent) og minst i Midtøsten (4,8 prosent).

De fire landene USA, Japan, Tyskland og Kina står for over 61 prosent av alle dollarmillionærer i verden. I denne sammenhengen kommer Norge på en hederlig 19. plass. Sverige er for første gang inne på topp 25 med 116.000 dollarmillionærer.

Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter – Følg Pengenytt på Facebook

Les også disse sakene på Pengenytt.no:

Ny rapport: Du betaler 4150 kroner for mye i rentekostnader på boliglånet

Bank har stengt 26.300 kontoer med 200 millioner innestående

Pensjonistene er de store taperne i lavrenteregimet

Velg riktig indeksfond: Store prisforskjeller