Fitness-armbånd følger med for deg

FULL KONTROLL: Noen blir motivert til et sunnere liv med en fitness tracker på armen. FOTO: Rob Smalley

I en travel hverdag legger du kanskje ikke merke til om du tar dine daglige 10.000 skritt eller får nok søvn. Her kan en av de smarte fitness-trackerne hjelpe deg. Vi har testet fem aktuelle armbånd.

Skrevet av: Mikael Hansen, Lyd & Bilde

Fitness-trackerne er nok primært tiltenkt dem som trener aktivt, men kan med sine allsidige egenskaper brukes til mange formål.

For noen vi en helt enkel tracker være nok, andre kan ha nytte av en smart klokke med tracking-egenskaper.

En fitness-tracker koster i gjennomsnitt litt over 1000 kroner, mens en smart klokke raskt kommer opp i tre ganger så mye.

Annonse:


Hva har de felles?

Felles for de to produktkategoriene er at de har innebygde pulsmålere, kan være skrittellere, registrerer søvnmønsteret ditt.

Noen har i tillegg GPS og lagringsplass, noe som betyr at du kan kutte forbindelsen til smartmobilen.

Alle modellene i testen egner seg til vanlig 24/7-tracking av både aktivitetsmønster og spesiell trening.

Fitbit Charge 2 (terningkast 5, «Best i test»)

Fitbit Charge 2. FOTO: Produsenten

God programvare og lett navigering gjør Charge 2 til en vinner.

Pluss: Charge 2 har et godt display, og kan vise en mengde nyttig informasjon. Trackeren er lett å betjene, og appen er god og oversiktlig.

Minus: Det er ergerlig at Charge 2 ikke er vanntett, og derfor ikke kan tas med i dusjen eller i bassenget. SMS-er vises på den smale siden av displayet, og er derfor vanskelige å lese.

Egenskaper: Aktivitetssporing 24/7, pulsmåling, akselerometer, telefonmeldinger, Bluetooth 4.0, utskiftbare remmer, batteritid opptil fem dager.

Pris: 1590 kr.

Apple Watch Nike+. FOTO: Produsenten

Apple Watch Nike+ (terningkast 5, «Spesielt anbefalt»)

Nike+ utgaven skiller seg kun fra Apple Watch 2 ved sine nye remmer og en ny app utviklet i samarbeid med Nike.

Pluss: Apple Watch 2 er en forbedring av et allerede godt produkt, som nå er blitt langt mer brukervennlig. Nike-versjonen har sporty utseende. God løpe-app.

Minus: Kort batteritid. Høy pris. Musikken kan styres via klokken mens du løper, men det går ofte litt treg å skifte spor når vi trykker på skjermen.

Egenskaper: Aktivitetsmåler, akselerometer, lyssensor, gyro sensor, pulsmåler, Siri, Nike+ Running, høyttaler, GPS, NFC, mikrofon, vanntett, batteritid opptil to dager.

Pris: 4290 kr

Polar M600 (terningkast 4)

Polar M600. FOTO: Produsenten

Polar henvender seg primært til fitness-segmentet, men legger ved en smartklokke i pakken. Klokken virker både til Android og iOS, men støttes ennå ikke fullt ut til sistnevnte.

Pluss: Polar M600 er tro mot sin historie, og vet godt hvordan en fitness-tracker skal skrus sammen. Smartklokke-funksjonene må her ses på som en gledelig bonus.

Minus: Designen er kjedelig, og ladeledningen altfor kort. Batteriet går for raskt tomt for strøm.

Egenskaper: Android Wear, Polar Flow, pulsmåler, 512 MB RAM, 4 GB lagringsplass, akselerometer, lyssensor, gyroskop, vibrasjonsmotor, mikrofon, Bluetooth 4.2, GPS, vanntett, batteritid opptil to dager.

Pris: 3295 kr.

Samsung Gear Fit 2 (terningkast 4)

Samsung Gear Fit 2. FOTO: Produsenten

Gear Fit2 er mer smartklokke enn et treningsarmbånd. Den kan brukes med alle Android og Apple iOS-telefoner og krever bare at du installerer Samsungs Gear-app på telefonen.

Pluss: Gear Fit2 er et godt alternativ til dyrere smartklokker. Vi liker spesielt godt den fine AMOLED-skjermen, og at man får mye for pengene.

Minus: Skjermen mangler sensor som justerer lysstyrken, det gir i overkant mye skjermlys, og man får ikke spart på strømmen.

Egenskaper: 512 MB RAM, 4 GB lagringsplass, AMOLED-skjerm, Tizen, vanntett, akselerometer, gyro, pulsmåler, barometer, GPS, musikkspiller, meldinger (SMS, anrop, epost, apper), batteritid opp til fire dagers standby.

Pris 1728 kr.

TomTom Touch (terningkast 3)

TomTom Touch. FOTO: Produsenten

TomTom Touch skiller seg ut med fettmåling, men snubler på målstreken.

Pluss: Måling av fettprosent er en unik funksjon som TomTom er alene om. Passformen er god, og takket være IPX7-sertifiseringen trenger du ikke å ta den av før du går i dusjen etter løpeturen.

Minus: Batteriet går raskere tomt for strøm enn oppgitt. Det er irriterende at displayet ikke kan vise alle målingene direkte på enheten, og at det som vises, er motsatt vei av den øvrige teksten. Appen r for rotete, og er heller ikke avansert nok for den seriøse mosjonisten.

Egenskaper: Kroppskomposisjon, aktivitetssporing 24/7, pulsmåling, sportstilstand, telefonmeldinger, vanntett, Bluetooth 4.1, personlige remmer, batteritid oppgitt til opptil sju dager.

Pris: 1290 kr.


Slik testet vi:

Hver tracker/smartklokke er blitt paret med enten en Android-telefon eller en iPhone. De respektive appene er lastet ned og brukt i testperioden. Alle klokkene er brukt en ukes tid. Det har da blitt tydelig hvor ofte de måtte lades, og hvor gode de har vært til å samle inn data under rolige forhold samt ved besøk i det lokale treningssenteret.